13.7.07

Het Spookhuis van Winchester

Toen Sarah Winchester in 1881 weduwe werd, liet haar echtgenoot haar een fortuin na. Maar Sarah was er niet gelukkig mee. Volgens haar was er iets niet pluis met het geld dat wijlen haar echtgenoot haar zo vrijgevig ter beschikking stelde. Ze raadpleegde een medium dat haar vermoedens al snel bevestigde: haar man was schatrijk geworden door de verkoop van het befaamde Winchester ’73 geweer. Als tol voor zijn rijkdom waren er duizenden mensen door het wapen om het leven gekomen.

Sarah, die altijd al een bijzonder lichtgelovige vrouw was geweest, zat er toch een beetje mee. Volgens haar zouden de geesten van al die duizenden onschuldige slachtoffers wel eens wraak kunnen nemen. Het medium dat ze raadpleegde steunde haar trouwens in die overtuiging. Alleen als ze een huis zou kopen dat ze gedurende haar hele leven zou uitbreiden en waar onafgebroken het geklop van een hamer te horen was, zouden de geesten haar met rust laten, zo werd haar verteld.

En dus kocht Sarah een boerderij in de Santa Clara Vallei in Californië. Ze nam een ploeg timmerlieden in dienst die tot aan haar dood 38 jaar later, onafgebroken allerhande verbouwingen uitvoerden. Het resultaat is het meest bizarre huis dat je je kunt voorstellen. Zeven verdiepingen hoog, 6 hectare groot, met 160 kamers, 10.000 ramen en 40 trappen. In de loop van de jaren werden er niet minder dan 750 kamers gebouwd, maar omdat het geklop nooit mocht stoppen, liet Sarah het grootste deel ook weer afbreken of verplaatsen.

Ook vanbinnen is het huis een gigantisch rariteitenkabinet. Er is een deur die toegang geeft tot een kast die nog geen twee centimeter diep is, terwijl een kastdeur dan weer naar een suite van zo’n dertig kamers voert. Een trap telt 44 treden en draait zeven keer rond, terwijl hij maar 2,5 meter hoog is, een andere trap leidt naar het plafond. Omdat geesten geen schaduw hebben, werd het huis trouwens zo geconstrueerd dat ook menselijke wezens er nooit een schaduw afwerpen.

In totaal besteedde mevrouw Winchester bijna 5,5 miljoen dollar aan haar bizarre huis. De echte klopgeesten lieten haar wel haar hele leven met rust.

Quiz Vraag: Er bestaat ook nog een beroemde Wild West revolver, genoemd naar zijn maker...

Geen opmerkingen:

Zoeken in deze blog

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails