6.4.07

De Ufonauten van Roswell

Roswell, New Mexico, 1947. Het Amerikaanse leger verspreidt een persbericht waarin wordt gemeld dat vlak bij de luchtmachtbasis een niet geïdentificeerd vliegend voorwerp is neergestort. Manschappen hebben de brokstukken verzameld. Een tweede persbericht stelt dat het niet om een UFO ging, maar om een weerballon.
Dertig jaar later: nieuwe getuigen van de Crash van Roswell duiken op. Voor het eerst is er sprake van een aantal lijken van buitenaardse wezens, die door de militairen zouden zijn gevonden. De Andersons, een archeologenechtpaar dat opgravingen deed in het gebied, getuigen dat er een storm was opgestoken en dat zij plots een verblindend licht zagen. Een Ufo van zo’n dertien meter lang sloeg te pletter tegen een berg. Drie kleine gelige mannetjes met enorme hoofden lagen roerloos onder het schotelvormige tuig. Een vierde mankeerde blijkbaar niets. Toen de Andersons deze Ufonaut naderden, reageerde hij panisch.
Een ex-politieman verklaart dat hij als jongen van vijf met de hele familie op stap was in de woestijn, toen hij het wrak van een vliegende schotel vond. Hij zag ook de lijken. Nog voor het gezin van de verbazing was bekomen, arriveerde het leger en werd men onder druk gezet om de hele zaak te vergeten. Een boer die brokstukken vond op zijn akker, werd door het leger meegenomen voor ondervraging. De man heeft nadien nooit meer een woord gelost. Rond zijn boerderij en op de plek van het incident bleven legervoertuigen nog dagenlang af- en aanrijden.
1995: de Britse regisseur van documentaires Ray Santilli roept de pers bijeen voor een uitzonderlijke vertoning. Jack Barnett, een gepensioneerde cameraman van het Amerikaanse leger, verkocht hem twee jaar voordien een paar filmrolletjes van een lijkschouwing van een buitenaards wezen. Hoewel hij strikte geheimhouding had gezworen toen hij de film maakte en hoewel hij de spoelen onmiddellijk naar Washington moest sturen, vergat hij er enkele… Op een autopsietafel zien we nu een naakt schepseltje liggen van zo’n 1, 40 meter groot, klaarblijkelijk van het vrouwelijk geslacht. Het wezen heeft iele armpjes, korte beentjes, een opgezwollen buik en een enorm hoofd met kleine oortjes en grote ogen, waarover een zwart vlies ligt. De Ufonaute telt voor de rest zes vingers aan elke hand, zes tenen aan elke voet. Laatste shot van het vertoonde fragment: iemand loopt op de autopsietafel toe en begint ijverig te snijden.
Glenn Dennis, begrafenisondernemer, verklaart dat de Roswell Army Base hem opdroeg enkele lijkkisten te maken… van zo’n anderhalve meter lengte. Dennis was goed bevriend met een jonge vrouw die als verpleegster werkte op de basis: zij verklaarde na lang aandringen dat ze lichamen in het operatiekwartier had zien liggen die niet menselijk waren. Officieren bezwoeren haar er met niemand over te praten. Enkele weken na haar ontmoeting met Dennis kwam zij om het leven bij een ongeluk met een privé-vliegtuigje.
En zo kunnen we nog een tijdje doorgaan… Het hoogste militaire niveau van de Verenigde Staten en alle presidenten door de jaren heen ontkennen ten stelligste dat er in 1947 een Ufo zou zijn gecrashed in Roswell. Maar wij weten wel beter… nietwaar?

QUIZ VRAAG (ALLE LEEFTIJDEN): Waarvoor staan de letters U.F.O.?

Geen opmerkingen:

Zoeken in deze blog

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails