6.2.07

De vliegende tuinstoel

Larry Walters, een 33-jarige trucker uit Los Angeles, wilde op een goeie dag zijn grote droom waarmaken: vliegen. Hij kocht daartoe 45 weerballonnen van ruim een meter doorsnee en een aantal heliumtanks. Thuisgekomen blies hij de ballonnen op en bond ze aan een tuinstoel, die hij met een touw aan de bumper van zijn auto had vastgebonden. Hij pakte een paar boterhammen, enkele drankblikjes en een luchtbuks... en was er nu helemaal klaar voor.
Larry's plan was even simpel als geniaal. Hij wilde op een hoogte van zo een tien meter boven zijn tuin blijven zweven. Als hij er genoeg van had, zou hij met de luchtbuks een aantal ballonnen kapot schieten om op die manier weer zachtjes te landen. Het liep echter iets anders. Toen hij het touw losmaakte waarmee de tuinstoel aan zijn auto zat, schoot de tuinstoel omhoog. Niet tot een hoogte van tien meter zoals de bedoeling was, maar veel hoger. Erg veel hoger, eigenlijk. Zo hoog zelfs, dat Larry het niet meer verantwoord vond ballonnen kapot te schieten, omdat hij bang was dat daardoor zijn wankele evenwicht verstoord zou worden en hij echt serieus in de problemen zou komen.
Meer dan drie uur zweefde Larry zo boven Los Angeles. Toen belandde hij in de aanvliegroute van het vliegveld en raapte hij al zijn moed bij elkaar om toch maar enkele ballonnen aan flarden te knallen. Larry landde op een hoogspanningskabel, vanwaar hij uit benarde positie bevrijd werd door de brandweer.
Terug op de grond werd Larry Walters onmiddellijk gearresteerd door de politie wegens schending van het luchtruim boven het vliegveld. Terwijl hij geboeid werd weggevoerd vroeg een verslaggever naar de motivatie voor zijn actie. "Je kan nu eenmaal niet altijd..." vond Larry Waters.
Dit lijkt een verzonnen verhaal, maar het is wel degelijk echt gebeurd op 2 juli 1982. Na zijn zweeftocht was Larry Walters korte tijd erg populair als spreker tijdens congressen, waar hij lezingen hield over het najagen van je dromen. Na enige jaren werkloosheid pleegde Larry in 1993 echter zelfmoord.

QUIZ VRAAG ALLE LEEFTIJDEN: Vul de quote van Larry aan: "Je kan nu eenmaal niet altijd...?"

Geen opmerkingen:

Zoeken in deze blog

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails