13.12.06

Tuinkabouter op reis

Een echtpaar uit Delft heeft een leuk voortuintje met daarin een vijvertje, een molentje en een kabouter die toezicht houdt op alles. Op een goede morgen opent de vrouw de gordijnen en tot haar grote verbazing is de kabouter verdwenen. De vrouw alarmeert haar man die stomverbaasd naar buiten loopt, naar de plaats van het misdrijf. Even later komt de man weer binnen met een briefje:

Beste mensen, het is al weer zo lang geleden dat ik er weer eens uit ben geweest, ik was er echt aan toe. Tot over onbepaalde tijd.

Met vriendelijke groet,
Paulus de Boskabouter


In de maanden na de verdwijning ontvangt het echtpaar regelmatig foto's met afbeeldinen waar de kabouter te zien is bij onder meer de Chinese muur, het Statue of Liberty en andere bezienswaardigheden. Meestal staan er scaars geklede vrouwen om de kabouter hen. Bij de foto zit altijd een kort berichtje waarn de kabouter vertelt dat het goed met hem gaat en dat hij voorlopig nog niet naar huis komt.
Exact een jaar na de verdwijning ziet de vrouw 's ochtends bij het openen van de gordijnen de kabouter weer op zijn oude vertrouwde plekje naast de molen en de vijver staan. Weer is er een briefje: "Hi, ik ben er weer! Ik heb een leuke tijd gehad maar kreeg toch een beetje heimwee."

Hoe ongeloofwaardig dit verhaal ook lijkt, het is echt gebeurd. Mariniers van het KIM in het Nederlandse Den Helder namen de kabouter een halfjaar lang mee aan boord van hun schip HR. MS Bloys. De kabouter werd benoemd tot matroos BDTKB.

QUIZ VRAAG 18+: Waarvoor staat de afkorting BDTKB?

Geen opmerkingen:

Zoeken in deze blog

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails