13.9.06

The Only Job Where You Get Fired Every Day!

Er is één specifieke job, waarin je regelrecht naar de top kunt gekatapulteerd worden, als we het zo mogen uitdrukken. Ik heb het hier dan over een job waarvoor men vroeger in Amerika wel eens reclame maakte onder de slogan: ‘The Only Job Where You Get Fired Every Day’ – de enige job dus waar je iedere dag ontslagen kunt worden… of ook: de enige job waarin je iedere dag wordt afgevuurd.
Je moet natuurlijk over de ideale maten en het ideale gewicht beschikken om het écht te maken. Mannen zijn doorgaans ook groter en zwaarder gebouwd dan vrouwen, zodat zij er minder geschikt voor zijn. De eersten die tewerkgesteld werden in deze job, stonden in circussen of op kermissen en waren kleine, lichte vrouwen. Misschien ook omdat de patroonheilige van de artillerie eveneens een vrouw is, namelijk de Heilige Barbara.
De eerste die zich met succes aan deze job waagde – en daarmee bedoel ik dan: die het later nog kon navertellen – was een zekere Lulu, maar over haar is voor de rest weinig of niets bekend. De beroemdste noemde zich dan weer Zazel – een artiestennaam, veronderstel ik. Zij ging voor het eerst aan de slag op 2 april 1877 en maakte een veilige landing in één van de watertanks van het Westminster Aquarium van Londen. Zestig voet ver geraakte ze; dat is een kleine twintig meter. Haar act was zo populair dat ze een contract kreeg voor twee jaar – haar werkgever draaide ook op voor een passende en zeer hoge levensverzekering – en een salaris van 120 pond per week, wat in die tijd een bijzonder aardig bedrag mocht genoemd worden. Gedurende die twee jaar, Zazel got fired every day. Ze mankeerde geen enkele werkdag.
Ondanks haar explosieve levensstijl, bereikte Zazel een hoge ouderdom. Zestig jaar nadat ze voor het eerst aan het werk ging, overleed ze – in 1937 – op een zogenaamd ‘natuurlijke wijze’.

Quiz Vraag (10+): Over welke job hebben we het hier?

Geen opmerkingen:

Zoeken in deze blog

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails