13.9.06

Ah die popsterren!

Popsterren zijn onder meer beroemd, maar ook wel berucht om hun uitspattingen en hun excentriek gedrag. Iemand die zich op dat punt zeker niet onbetuigd heeft gelaten, was Keith Richards, de gitarist van de Rolling Stones, die ook tekende voor heel wat nummers van de beroemde band uit de jaren zestig.
In zijn wilde jaren, toen hij al zo rijk was als de zee diep, had hij een buitenverblijf op het platteland gekocht, een soort grote hoeve eigenlijk waar een vijver bij hoorde en waar hij allerlei orgieën organiseerde. Seks & drugs waren er aan de orde van de dag, de rock ‘n’ roll werd dan wel gereserveerd voor op het podium. Keith wilde echter ook wel wat in vorm blijven en aan sport gaan doen. Boogschieten leek hem wel wat. Hij kocht zich dus een boog, een stuk of wat pijlen en een roos die hij net voor die vijver achter zijn buitenverblijf plaatste. Keith liep er in die dagen echter voortdurend ape-stoned bij en hij schoot al zijn pijlen dus altijd nààst die roos, in de vijver. Dat vormde een ernstig probleem, want Keith kon niet zwemmen, en zonder pijlen kon hij niet aan zijn favoriete sport doen. Gelukkig had hij ook nog twee geweldige honden, die hij wel achter de pijlen aan kon sturen. De honden sprongen, aangevuurd door Keith, dus in de vijver… maar ze vertikten het uit de vijver terug te keren met de pijlen. Ten einde raad sprong Keith zelf dan maar in de vijver – ondertussen was hij immers al vergeten dat hij niet kon zwemmen. Maar als de nood het hoogst is, is de redding nabij, en die redding kwam er in de persoon van de lead-zanger van de Stones, die toevallig langskwam en zijn gitarist uit het water haalde, evenals diens twee honden.
‘Vind je dat nu ook niet wat riskant?’ vroeg hij aan zijn kompaan. ‘Dat schieten? Je zou beter een bootje kopen en dat in de vijver leggen, dan zou je vanuit dat bootje al je verloren pijlen uit het water kunnen rapen.’
Dat vond Keith wel een goed idee en hij kocht zich dus een mini-Hovercraft, om zijn verloren pijlen uit het water te halen. Hij was zelfs zo in zijn nopjes met die Hovercraft van hem, dat hij hem ook als gewoon vervoermiddel begon te gebruiken – autorijden deed hij immers niet graag. En zo werd Keith Richards dan op een goeie dag opgepakt door de politie toen hij tegen 40 kilometer per uur over de snelweg vloog, met zijn splinternieuwe mini-Hovercraft…

Quiz Vraag (12+): De naam van de lead-zanger van de band waarin Keith Richards speelde en op dit moment nog altijd speelt?

Geen opmerkingen:

Zoeken in deze blog

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails